top of page
alexander-popov-lXaOSpd_UQw-unsplash.jpg

Ρωσικά
για παιδιά

Γιατί Ρωσικά;

Τα τελευταία χρόνια λόγω της επιχειρηματικής της άνθισης η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης σε όλους τους τομείς. Οι Έλληνες μαθαίνουν τα Ρωσικά για πολλούς και  διαφορετικούς λόγους όπως να αναζητήσουν μια καλύτερη θέση στον τουριστικό τομέα, στην παγκόσμια αγορά εργασίας, να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Ρωσίας και να αναπτύξουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες!

R1 (Μαθητές  9-10 ετών)

Αυτή είναι η  ιδανική  ηλικία που  μπορεί να ξεκινήσει η εκμάθηση της ρωσικής Γλώσσας σαν δεύτερη ξένη γλώσσα.    Είναι  η  πιο  σημαντική  τάξη, αφού   από  αυτή  εξαρτάται  το  κατά πόσο  θα  αγαπήσει  το  παιδί  τη  γλώσσα. Με  τη  βοήθεια των καλύτερων  εκδοτικών  οίκων, διαδραστικών  πινάκων, μα πάνω  από  όλα έμπειρων και  δραστήριων  καθηγητών το  ξεκίνημα  των  Γερμανικών θα  γίνει  αναμφίβολα με  τον  πιο  ευχάριστο  και δημιουργικό  τρόπο

Ρωσικά για παιδιά

Επίπεδα R2-R4

Στις τάξεις  αυτές μπαίνουν  οι  ισχυρότερες βάσεις  της  Ρωσικής Γλώσσας.    Τα αποκλειστικά προγράμματα εκπαίδευσης, η ποικιλία των εποπτικών μέσων διδασκαλίας, οι άριστα καταρτισμένοι εκπαιδευτές και η διδασκαλία μέσα από μεθόδους ένταξης στη  συγκεκριμένη  γλωσσική κοινωνία εξασφαλίζουν  την  ολοκληρωμένη εκµάθηση καθώς επίσης και:

 • τη ζωντανή επαφή µε τη γλώσσα

 • τη χρήση αυθεντικής γλώσσας όπως χρησιμοποιείται στη χώρα προέλευσης την ανάπτυξη και των 4 βασικών δεξιοτήτων: κατανόηση  γραπτού/προφορικού λόγου, παραγωγή  γραπτού/προφορικού λόγου μέσα από  υπερσύγχρονα μέσα και συναρπαστικές δραστηριότητες

Έφηβοι (Από 13 ετών)

Τα προγράμματα εκπαίδευσης έχουν σαν στόχο την τελειοποίηση της γλώσσας, την εξοικείωση µε τις εξετάσεις για τα  πιστοποιητικά γλωσσομάθειας  µέσα από συνεχή εξάσκηση και την ενισχυτική διδασκαλία.  Τα προγράμματα αυτά επιτυγχάνουν:

 • την άνεση στην προφορική και στη γραπτή επικοινωνία

 • την γνώση της δομής και της χρήσης της γλώσσας σε κάθε περιβάλλον και κατάσταση

Πίνακας αντιστοιχίας πιστοποιητικών σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για την Ξενόγλωσση Παιδεία (CEFR)

logo-cefr.png

Τι είναι το CEFR;

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή των γλωσσικών ικανοτήτων.

Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να περιγράψει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών.

 • Τι προσφέρει η Εκπαιδευτική Ρομποτική;
  Σκοπός μαςμε τη χρήση μηχανοκίνητων μοντέλων LEGO και απλού προγραμματισμού. είναι να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την ενασχόληση με θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. Το WeDo 2.0 υποστηρίζει μια πρακτική μάθηση που δίνει στους μαθητές την αυτοπεποίθηση να θέτουν ερωτήσεις και τους προσφέρει τα εργαλεία για να βρίσκουν τις απαντήσεις με σκοπό να λύνουν προβλήματα πραγματικής ζωής. Οι μαθητές μαθαίνουν θέτοντας ερωτήσεις και επιλύοντας προβλήματα. Δεν λέμε στους μαθητές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν. Αντί αυτού, τους κάνουμε να αμφισβητούν ότι γνωρίζουν και να διερευνούν αυτά που δεν έχουν κατακτήσει γνωστικά ακόμα.
 • Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση;
  Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση). Επιπλέον, με τη βοήθεια της ρομποτικής στη διδασκαλία του ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:
 • Χρειάζεται το παιδί μου να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις για να μπορέσει να παρακολουθήσει;
  Όχι. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.
 • Χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιον εξοπλισμό προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα;
  Όχι. Ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται στα πλαίσια του προγράμματος και δεν απαιτείται να αγοράσετε κάτι.
 • Πότε και που γίνονται τα μαθήματα;
  Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 1 ώρας και πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Schiller στην διεύθυνση Κουρμούλη 19, στον Μασταμπά.
 • Τι διάρκεια έχει το πρόγραμμα μαθημάτων;
  Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ετήσιο (Οκτώβριος – Μάιος).
bottom of page