top of page
serj-tyaglovsky-QdXe6YmRw8c-unsplash.jpg

Ρωσικά
για φοιτητές & ενήλικες

Γιατί Ρωσικά;

Τα τελευταία χρόνια λόγω της επιχειρηματικής της άνθισης η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης σε όλους τους τομείς. Οι Έλληνες μαθαίνουν τα Ρωσικά για πολλούς και  διαφορετικούς λόγους όπως να αναζητήσουν μια καλύτερη θέση στον τουριστικό τομέα, στην παγκόσμια αγορά εργασίας, να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Ρωσίας και να αναπτύξουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες!

Στο  κέντρο ξένων  γλωσσών  Schiller παρέχουμε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρωπαϊκά διδακτικά πρότυπα που προσδίδουν στα διάφορα επίπεδα σπουδών επιστημονική διάσταση και δίνουν στον σπουδαστή τη δυνατότητα να επικοινωνεί και να διεκπεραιώνει τις καθημερινές δραστηριότητες του στον σπουδαστικό τομέα που τον ενδιαφέρει.

Παρέχουμε ειδική και διαπιστευμένη εκπαίδευση με  πιστοποίηση γλωσσομάθειας της Ρωσικής Γλώσσας.

Πολύχρονη εμπειρία των καθηγητών μας σε συνδυασμό με προγράμματα ειδικά μελετημένα και προσαρμοσμένα σε ξεχωριστές ανάγκες των σπουδαστών όπως και χρήση των πρωτοποριακών πολυμεσικών και διαδικτυακών τεχνολογιών δίνουν την εγγύηση της επιτυχίας των σπουδαστών μας.

Β1 (9-16 μήνες)

Σε  ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2 περιόδων  ολοκληρώνουμε  το  επίπεδο  Β1.
Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει αρκετές γνώσεις ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες απλών και συνηθισμένων διαλόγων σε οικεία και τρέχοντα θέματα. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 1200-1300 λέξεων.

Ρωσικά για παιδιά

Β2 (8 μήνες)

Σε  ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1 περιόδου  ολοκληρώνουμε  το  επίπεδο  Β2
Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να κατανοεί απλά κείμενα. Η φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας προϋποθέτει την απόκτηση του διπλώματος αυτού. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 2300-2500 λέξεων.

C1 (8 μήνες)

Σε  ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1 περιόδου  ολοκληρώνουμε  το  επίπεδο  C1. Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει πολύ καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πολύπλοκα κείμενα και να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 5000-6000 λέξεων.

C2 (8 μήνες)

Σε  ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1 περιόδου  ολοκληρώνουμε  το  επίπεδο  C2.
Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί δύσκολα πρωτότυπα (επί το πλείστον λογοτεχνικά) κείμενα, να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια, να εκπονεί επιστημονική έρευνα και να διδάσκει Ρωσικά στα αρχικά επίπεδα. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 10000 λέξεων.

Πίνακας αντιστοιχίας πιστοποιητικών σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για την Ξενόγλωσση Παιδεία (CEFR)

logo-cefr.png

Τι είναι το CEFR;

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή των γλωσσικών ικανοτήτων.

Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να περιγράψει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών.

 • Τι προσφέρει η Εκπαιδευτική Ρομποτική;
  Σκοπός μαςμε τη χρήση μηχανοκίνητων μοντέλων LEGO και απλού προγραμματισμού. είναι να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την ενασχόληση με θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. Το WeDo 2.0 υποστηρίζει μια πρακτική μάθηση που δίνει στους μαθητές την αυτοπεποίθηση να θέτουν ερωτήσεις και τους προσφέρει τα εργαλεία για να βρίσκουν τις απαντήσεις με σκοπό να λύνουν προβλήματα πραγματικής ζωής. Οι μαθητές μαθαίνουν θέτοντας ερωτήσεις και επιλύοντας προβλήματα. Δεν λέμε στους μαθητές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν. Αντί αυτού, τους κάνουμε να αμφισβητούν ότι γνωρίζουν και να διερευνούν αυτά που δεν έχουν κατακτήσει γνωστικά ακόμα.
 • Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση;
  Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση). Επιπλέον, με τη βοήθεια της ρομποτικής στη διδασκαλία του ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:
 • Χρειάζεται το παιδί μου να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις για να μπορέσει να παρακολουθήσει;
  Όχι. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.
 • Χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιον εξοπλισμό προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα;
  Όχι. Ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται στα πλαίσια του προγράμματος και δεν απαιτείται να αγοράσετε κάτι.
 • Πότε και που γίνονται τα μαθήματα;
  Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 1 ώρας και πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Schiller στην διεύθυνση Κουρμούλη 19, στον Μασταμπά.
 • Τι διάρκεια έχει το πρόγραμμα μαθημάτων;
  Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ετήσιο (Οκτώβριος – Μάιος).
bottom of page