top of page
Big Ben

Αγγλικά 
για παιδιά & εφήβους

Γιατί Αγγλικά;

Η αγγλική γλώσσα έχει καθιερωθεί ως "διεθνής γλώσσα" και αποτελεί τη βάση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Είναι η δημοφιλέστερη γλώσσα του πλανήτη και ομιλείται από τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  

H εκμάθηση αγγλικών ανοίγει νέους ορίζοντες στον επαγγελματικό τομέα και παράλληλα κάνει δυνατά τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Pre-Junior

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές Α’ και Β’ Δημοτικού.

Ένα ξεκίνημα με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Μία ώρα γεμάτη παιχνίδι, μουσική και ζωγραφική. Εικονογραφημένα βιβλία και ευχάριστο ακουστικό υλικό θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν από την πρώτη στιγμή την αγγλική γλώσσα.

Pre Junior

A&B Junior

Για παιδιά από Β’ Δημοτικού

 

Στo επίπεδο Junior σε ένα χρόνο οι μαθητές μας θα μπορέσουν να καλύψουν την ύλη που απαιτείται ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στη βασική τους εκπαίδευση. Με την βοήθεια των πιο αξιόπιστων βιβλίων, τεχνολογικών μέσων και κυρίως έμπειρων καθηγητών τα παιδιά χτίζουν μια γερή βάση για την εκμάθηση αγγλικών.

A, B, C& D Senior

Κύριος στόχος μας στα επίπεδα αυτά είναι η ανάπτυξη των τεσσάρων βασικών δεξιοτήτων Listening, Speaking, Reading, Writing αλλά και η επαφή με την αγγλική κουλτούρα και τον πολιτισμό.

 • Χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων: Διαδραστικοί πίνακες, διαδικτυακά εργαλεία και online δραστηριότητες θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την αυθεντική γλώσσα.

 • Single activities, group activities,projects, παρουσιάσεις και άλλες δραστηριότητες θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και θα ενισχύσουν την αυθόρμητη χρήση της γλώσσας.

 • Εάν ο μαθητής επιθυμεί μπορεί να πιστοποιήσει τις γνώσεις του με συμμετοχή στις εξετάσεις LAAS (Palso) στα επίπεδα Pre–A1, A1, A2 και NOCN B1 (D senior).

B2 (Lower)

Το πρόγραμμα μαθημάτων σε αυτό  το επίπεδο, έχει σκοπό την τελειοποίηση της γλώσσας και την εξοικείωση με τις εξετάσεις πιστοποίησης μέσα από τη συνεχή εξάσκηση και των τεσσάρων δεξιοτήτων: Speaking, Reading, Writing, Listening και την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Β2(Lower).

C2 (Proficiency)

Το πρόγραμμα μαθημάτων σε αυτό  το επίπεδο, στοχεύει στην προετοιμασία και απόκτηση του ανώτερου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας C2(Proficiency).

Ο μαθητής αναπτύσσει εξαιρετικές γλωσσικές ικανότητες ώστε να επιτύχει τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς του στόχους και να αντεπεξέλθει σε κάθε επικοινωνιακή πρόκληση.

Πίνακας αντιστοιχίας πιστοποιητικών σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για την Ξενόγλωσση Παιδεία (CEFR)

logo-cefr.png

Τι είναι το CEFR;

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή των γλωσσικών ικανοτήτων.

Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να περιγράψει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών.

 • Τι προσφέρει η Εκπαιδευτική Ρομποτική;
  Σκοπός μαςμε τη χρήση μηχανοκίνητων μοντέλων LEGO και απλού προγραμματισμού. είναι να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την ενασχόληση με θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. Το WeDo 2.0 υποστηρίζει μια πρακτική μάθηση που δίνει στους μαθητές την αυτοπεποίθηση να θέτουν ερωτήσεις και τους προσφέρει τα εργαλεία για να βρίσκουν τις απαντήσεις με σκοπό να λύνουν προβλήματα πραγματικής ζωής. Οι μαθητές μαθαίνουν θέτοντας ερωτήσεις και επιλύοντας προβλήματα. Δεν λέμε στους μαθητές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν. Αντί αυτού, τους κάνουμε να αμφισβητούν ότι γνωρίζουν και να διερευνούν αυτά που δεν έχουν κατακτήσει γνωστικά ακόμα.
 • Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση;
  Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση). Επιπλέον, με τη βοήθεια της ρομποτικής στη διδασκαλία του ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:
 • Χρειάζεται το παιδί μου να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις για να μπορέσει να παρακολουθήσει;
  Όχι. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.
 • Χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιον εξοπλισμό προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα;
  Όχι. Ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται στα πλαίσια του προγράμματος και δεν απαιτείται να αγοράσετε κάτι.
 • Πότε και που γίνονται τα μαθήματα;
  Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 1 ώρας και πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Schiller στην διεύθυνση Κουρμούλη 19, στον Μασταμπά.
 • Τι διάρκεια έχει το πρόγραμμα μαθημάτων;
  Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ετήσιο (Οκτώβριος – Μάιος).
university-of-cambridge-logo-3.png
Michigan_Wolverines_Logo.svg_.png
kisspng-michigan-state-university-logo-c
NOCN-Logo-blue-PNG.png
laas_edited.png
bottom of page