top of page
marcin-nowak-iXqTqC-f6jI-unsplash.jpg

Αγγλικά 
για φοιτητές & ενήλικες

Γιατί Αγγλικά;

Η αγγλική γλώσσα έχει καθιερωθεί ως "διεθνής γλώσσα" και αποτελεί τη βάση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Είναι η δημοφιλέστερη γλώσσα του πλανήτη και ομιλείται από τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  

H εκμάθηση αγγλικών ανοίγει νέους ορίζοντες στον επαγγελματικό τομέα και παράλληλα κάνει δυνατά τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόγραμμα  αρχαρίων

Τα τμήματα αρχαρίων στοχεύουν στη σωστή κατανόηση και βασική επικοινωνία στα αγγλικά. Είναι επίσης κατάλληλα για εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, που επιθυμούν να αποκτήσουν τις πρώτες βασικές γνώσεις αγγλικών. Συνεχίζοντας, οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Αγγλικά για ενήλικες

B2- Lower σε 8 μήνες

Τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας επιπέδου B2, με βασικό άξονα την εξάσκηση των τεσσάρων δεξιοτήτων: κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, ακουστικής και προφορικής δεξιότητας. Τα τμήματα είναι κατάλληλα και για εργαζόμενους στον  τουριστικό τομέα, που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα.

C2 (Proficiency)

σε 8 μήνες

Εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες που δεν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αγγλικών για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το επίπεδο Β2(Lower). Στο τέλος του 8μήνου που διαρκεί από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, οι μαθητές θα είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας επιπέδου C2(Proficiency). 

Πίνακας αντιστοιχίας πιστοποιητικών σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για την Ξενόγλωσση Παιδεία (CEFR)

logo-cefr.png

Τι είναι το CEFR;

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή των γλωσσικών ικανοτήτων.

Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να περιγράψει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών.

 • Τι προσφέρει η Εκπαιδευτική Ρομποτική;
  Σκοπός μαςμε τη χρήση μηχανοκίνητων μοντέλων LEGO και απλού προγραμματισμού. είναι να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την ενασχόληση με θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. Το WeDo 2.0 υποστηρίζει μια πρακτική μάθηση που δίνει στους μαθητές την αυτοπεποίθηση να θέτουν ερωτήσεις και τους προσφέρει τα εργαλεία για να βρίσκουν τις απαντήσεις με σκοπό να λύνουν προβλήματα πραγματικής ζωής. Οι μαθητές μαθαίνουν θέτοντας ερωτήσεις και επιλύοντας προβλήματα. Δεν λέμε στους μαθητές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν. Αντί αυτού, τους κάνουμε να αμφισβητούν ότι γνωρίζουν και να διερευνούν αυτά που δεν έχουν κατακτήσει γνωστικά ακόμα.
 • Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση;
  Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση). Επιπλέον, με τη βοήθεια της ρομποτικής στη διδασκαλία του ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:
 • Χρειάζεται το παιδί μου να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις για να μπορέσει να παρακολουθήσει;
  Όχι. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.
 • Χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιον εξοπλισμό προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα;
  Όχι. Ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται στα πλαίσια του προγράμματος και δεν απαιτείται να αγοράσετε κάτι.
 • Πότε και που γίνονται τα μαθήματα;
  Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 1 ώρας και πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Schiller στην διεύθυνση Κουρμούλη 19, στον Μασταμπά.
 • Τι διάρκεια έχει το πρόγραμμα μαθημάτων;
  Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ετήσιο (Οκτώβριος – Μάιος).
university-of-cambridge-logo-3.png
Michigan_Wolverines_Logo.svg_.png
kisspng-michigan-state-university-logo-c
NOCN-Logo-blue-PNG.png
laas_edited.png
bottom of page